Ατύχημα στο Λούσιο Ποταμό

Προγραμματισμός και σχολιασμός των ασκήσεων, ενημερώσεις, νέα και δράσεις της ομάδας Σπηλαιοδιάσωσης.
Άβαταρ μέλους
mamouni
Active Member
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 04, 2005 3:55 pm
Τοποθεσία: Άθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mamouni »

Έχω περάσει τη Νέδα ήδη δυο φορές και ποτέ (παρά την εκπαίδευση μου σε σπηλαιολογία / canyoning και την όποια εμπειρία μου), δεν έκρινα απαραίτητο να πάρω μαζί μου κάτι περισσότερο από ένα μπουκάλι νερό και το καπελάκι μου για τον ήλιο. Ούτε νεοπρέν, ούτε σωσίβια, ούτε κράνη, ούτε φαρμακεία, ούτε τίποτα. Το συγκεκριμένο ποτάμι επίσης το περνάνε γέροντες και μικρά παιδιά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά εκατοντάδες! Εάν τύχαινε να βρέξει στα ορεινά εκείνη τη μέρα της διάσχισης, είτε και πιο κάτω, νομίζετε ότι το ποτάμι θα ήταν άδειο από κόσμο? Κι αν πέρναγε ένα τσουνάμι και τους σάρωνε όλους όσους ήταν μέσα, ποιος θα έφταιγε? Είμαι σίγουρη ότι κάποιος θα βρισκόταν για να γίνει ο «αποπομπαίος τράγος» των ΜΜΕ…

Ας μην αφορίζουμε, λοιπόν, τις εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού για μια άτυχη στιγμή. Σκεφτείτε ότι γίνονται ετησίως χιλιάδες εκδρομές, με εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχοντες από τις εταιρίες αυτές, οι οποίες λειτουργούν αρκετά χρόνια τώρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα θανατηφόρο ατύχημα αντιστοιχεί σε μικρότερη πιθανότητα από το να πέσει κάποιος με αεροπλάνο!! Το να αρχίζουμε να κατακρίνουμε τον τρόπο που λειτουργούν, να τις αφορίζουμε επειδή είναι κερδοσκοπικές εταιρίες, να ζητάμε χαρτιά και πιστοποιήσεις, να «σταυρώνουμε» τους οδηγούς, τότε ουσιαστικά το μόνο που κάνουμε είναι να αποδεχόμαστε τις κατευθύνσεις που μας δίνουν τα ΜΜΕ, τα οποία –υπενθυμίζω- δεν είναι λιγότερο εταιρίες, ούτε κυνηγούν λιγότερο το κέρδος, από την κάθε εταιρία εναλλακτικού τουρισμού!

Επίσης έχετε στο μυαλό σας ότι "όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος". Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε σεμινάρια δικά μας υπάρχει περίπτωση να γίνει η «στραβή» (Θεός φυλάξει!!) παρά τα μέτρα ασφαλείας που παίρνουμε. Τότε πάμε κι εμείς για την πυρά, γιατί ούτε επίσημη κρατική πιστοποίηση που να μας επιτρέπει να κάνουμε σεμινάρια έχουμε, χρήματα όλοι παίρνουμε (κι ας μην είμαστε κερδοσκοπικοί σύλλογοι), οι εκπαιδευτές είναι –στην καλύτερη περίπτωση-πιστοποιημένοι σε ξένη χώρα κι όχι από το Ελληνικό Κράτος, κτλ κτλ κτλ. Με λίγα λόγια, υπάρχουν άπειρες δικαιολογίες για να γίνει πασηφανής η ενοχή μας. Τι γίνεται τότε?

Τέλος να επισημάνω ότι μπορεί εμείς να γνωρίζουμε πολύ καλά τη διαφορά μεταξύ των συλλόγων από αυτές τις εταιρίες, ο κόσμος όμως όχι. Να είστε προετοιμασμένοι, λοιπόν, για «το τσουνάμι» που θα προκαλέσει «ο Λούσιος» και στις δικές μας δραστηριότητες…
Άβαταρ μέλους
ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ
Registered User
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Τετ Απρ 11, 2007 9:22 am
Τοποθεσία: Ν.ΑΓΧΙΑΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ »

Καλημέρα και από μένα να αρχίσω και εγώ με τα θερμά συλλυπητήρια μου προς τις οικογένειες τον αδικοχαμένων.

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις εθελοντικές οργανώσεις που πήραν μέρος και έφεραν εις πέρας αυτό που τους είχε ανατεθεί, γιατί είναι πολύ λυπηρό να σε καλούν να βρεις αγνοουμένους στους χώρους που είναι τα δεύτερα σπίτια μας, δηλαδή τα φαράγγια .

Για το ποιος φταίει και ποιος όχι δεν θέλω να αναφερθώ, αλλά μια διευκρίνιση προς

όλους τους συναδέλφους. Η ονομασία της ομάδας του Ε.Σ.Ε.Φ (που τον έχετε παραλείψει στης αναφορές σας)

είναι ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες. Αν δεν ερχόταν ο Γιώργος Ανδρέου και ο Χρήστος Καραγκούνης μαζί με κάποια πολύ βασικά άτομα του Ε.Σ.Ε.Φ, δεν θα έμπαινε κανείς σ’ αυτή τη κόλαση! Για την επιχείρηση ανεύρεσης των τελευταίων 2 αγνοουμένων κλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου από το κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π. ο Ε.Σ.Ε.Φ να κατέβει επειγόντως και να αναλάβει την επιχείρηση μαζί με τον διοικητή της Ε.Μ.Α.Κ. Από χθές κι αυτή τη στιγμή που σας γράφω ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Φ Χρήστος Καραγκούνης, ηγείται και οδηγεί μια μεγάλη ομάδα με άντρες της Ε.Μ.Α.Κ για την ανεύρεση του τελευταίου αγνοούμενου στο δύσκολο κομμάτι του φαραγγιού του Λουσίου που είναι μετά την Ι.Μ. Προδρόμου, όπου έχει πολλά και βαθιά νερά με ισχυρά ρεύματα. Αυτά ήθελα να πω δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με το θέμα και αναρωτηθείτε αν αυτά τα παιδιά ήταν μέλη του κάθε συλλόγου που υπαγόμαστε, θα καθόμασταν να ασχοληθούμε με το ποιος βοήθησε και ποιος όχι???

Δεν το νομίζω.


Εμείς πάντως από τον Ε.Σ.Ε.Φ. αυτή την διαδρομή του άνω Λουσίου, θα την κάναμε με αθλητικά παπούτσια, ένα φανελάκι κι ένα σορτσάκι γιατί δεν είναι canyoning, αλλά πεζοπορία σε ποτάμι με λίγο κολύμπι (όπως στη Νέδα, στον Αχέροντα κλπ.). Εσείς φορέστε και στολές και κράνη και ζώνες.

Ευχαριστώ και μην ακούσω κανέναν να παρεξηγηθεί.
___________________________________________
ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ την Παρ Ιουν 01, 2007 7:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xaris
Active Member
Δημοσιεύσεις: 251
Εγγραφή: Δευ Απρ 04, 2005 3:07 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από xaris »

ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ έγραψε:
Εμείς πάντως από τον Ε.Σ.Ε.Φ. αυτή την διαδρομή του άνω Λουσίου, θα την κάναμε με αθλητικά παπούτσια, ένα φανελάκι κι ένα σορτσάκι γιατί δεν είναι canyoning, αλλά πεζοπορία σε ποτάμι με λίγο κολύμπι (όπως στη Νέδα, στον Αχέροντα κλπ.). Εσείς φορέστε και στολές και κράνη και ζώνες.

Ευχαριστώ και μην ακούσω κανέναν να παρεξηγηθεί.
___________________________________________
ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ

Να συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο μου τον Σούλη ότι η διαδρομή με κανονικές συνθήκες είναι βατή με σορτσάκι φανελάκι και αθλητικά παπούτσια.Όμως θα αναφέρω και κάτι άλλο που δεν πρόσεξες.

Η ονομασία της ομάδας του Ε.Σ.Ε.Φ (που τον έχετε παραλείψει στης αναφορές σας)

είναι ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες.


Δεν έχει κανένας αναφέρει το Σύλλογο του σε κανένα post και νομίζω ότι δεν θα έπρεπε γιατί η ομάδα διάσωσης στα σπήλαια και στα φαράγγια είναι της Σ.Ο.Ε. και όχι των Συλλόγων.Παρ' όλα αυτά στο μήνυμά του ο Δημήτρης αναφέρει:
... ήταν μια πολυ καλη συνεργασια μεταξυ ΕΟΔ -ΣΟΕ-ΟΜΑΔΑΣ ΦΑΡΑΓΓΟΔΙΑΣΩΣΗΣ και ΕΜΑΚ.
και συνεχίζει:
Δυστυχώς με αυτόν τον τραγικό τρόπο αποδείχθηκε πως στη σπηλιά και το φαράγγι μόνο οι "experts" (όπως μας έλεγαν τα γαλλάκια στο σχολείο διάσωσης που οργάνωσε ο ΕΣΕΦ στο Καρπενήσι το 2006) μπορούν να είναι αποτελεσματικοί..
και γράφω και εγώ:
Να πω ακόμα με την δυσάρεστη ευκαιρία που μου δίνετε ότι καλό θα είναι, να γίνουμε περισσότεροι στην ομάδα σπηλαιοδιάσωσης, μιας και όπως διαπιστώνουμε η Ομάδα Διάσωσης Φαραγγιών είναι που έκανε την περισσότερη δουλειά μαζί με την Ε.Ο.Δ. τελικά.Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί και σε εμάς.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ στη δύσκολη και δυσάρεστη αυτή αποστολή.
και πριν από εμάς η Έλενα:
Μέλη της Ομάδας Σπηλαιοδιάσωσης της Σ.Ο.Ε. και της Ομάδας Διάσωσης Φαραγγιών βρίσκονται από χτες το βράδυ ξανά στο Λούσιο ποταμό για τον εντοπισμό των δύο ακόμα αγνοούμενων.
Όλοι αναφερόμαστε στη Σ.Ο.Ε. και όχι στους Συλλόγους ή σε πρόσωπα (σε όλα τα post που είναι γραμμένα και όχι μόνο από όσους ανέφερα).
Χωρίς να υπάρχει λόγος παρεξήγησης όλοι οι Σύλλογοι και οι ομάδες διάσωσης, αναφερόμαστε ως μία ομάδα και όχι ως Σύλλογοι.

Χάρης Λάμπρου
Πρόεδρος Φ.Ο.Σ.
Χάρης
Μέλος του Ομίλου Σπηλαιολογίας Ναυπλίου

ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ
ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΥΛΟΙ
H.U.E.
Άβαταρ μέλους
MALAMA KATERINA
Active Member
Δημοσιεύσεις: 397
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 31, 2005 9:35 pm

Δημοσίευση από MALAMA KATERINA »

Δεν νομίζω ότι όταν τα παιδιά ήταν μέσα στο νερό μιλούσαν μεταξύ τους με το στυλ "Γιώργο από τον ΕΣΕΦ ασφάλισε αυτό το σημείο" ή "Θωμά από τον ΣΕΛΑΣ, κατέβα από κεί" ή "Δημήτρη από τον Φ.Ο.Σ κατέβασε το φορείο" .
Στο πεδίο είμασε όλοι φίλοι, σχοινοσύντροφοι, συνοδοιπόροι. Μακάρι να μας έμενε αυό στο μυαλό και αργότερα, όταν καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, δεν δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στους συντρόφους και φίλους μας.

Οσο για τις απορίες: "ποιόν καλέσαν πρώτο και αυτός ποιούς ειδοποίησε..." κάντε λίγο υπομονή. Να επιστρέψουν όλοι, να δουν τις οικογένειές τους, να ανακτήσουν δυνάμεις και τότε μπορείτε να πάτε προσωπικά και να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις, ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Οχι μέσα από το forum.
Δεν είναι σωστό να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ακόμα και σε μία μιρκή οικογένεια όπως ΕΙΜΑΣΤΕ στην Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος, μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Και νομίζω, ότι δεν είναι σωστό, ούτε κανένας μας "πετάει τη σκούφια του" για τσακωμούς και παρεξηγήσεις.
Μία φορά κι έναν καιρό
ήμουν ελπίδα για τον κόσμο
τώρα μόνη κολυμπώ..


http://lifeaction.blogspot.com/
http://okthisismylife.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/43010836@N02/
Άβαταρ μέλους
T4NG0
Active Member
Δημοσιεύσεις: 398
Εγγραφή: Τρί Σεπ 13, 2005 6:55 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα, Αθήνα

Δημοσίευση από T4NG0 »

ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ έγραψε:Αν δεν ερχόταν ο Γιώργος Ανδρέου και ο Χρήστος Καραγκούνης μαζί με κάποια πολύ βασικά άτομα του Ε.Σ.Ε.Φ, δεν θα έμπαινε κανείς σ’ αυτή τη κόλαση!

ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ άλλο να κρατηθώ .... ΡΩΤΑΩ λοιπόν τον κύριο Αποκρεμιώτη... Όλοι οι υπόλοιποι είναι "για τα μπάζα;". Γιατί έτσι που το έχετε διατυπώσει στο μήνυμά σας πιστεύω πώς ή ο κόσμος σας όλος τριγυρίζει γύρω γύρω από τον Γιώργο, τον Χρήστο και τον ΕΣΕΦ ή απλά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ των υπολοίπων μελών άλλων συλλόγων, μελών της ΣΟΕ!

Νικόλας
Άβαταρ μέλους
jbg
Active Member
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: Τρί Οκτ 24, 2006 4:01 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από jbg »

ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΣΟΥΛΗΣ έγραψε: Εμείς πάντως από τον Ε.Σ.Ε.Φ. αυτή την διαδρομή του άνω Λουσίου, θα την κάναμε με αθλητικά παπούτσια, ένα φανελάκι κι ένα σορτσάκι γιατί δεν είναι canyoning, αλλά πεζοπορία σε ποτάμι με λίγο κολύμπι (όπως στη Νέδα, στον Αχέροντα κλπ.). Εσείς φορέστε και στολές και κράνη και ζώνες.

Ευχαριστώ και μην ακούσω κανέναν να παρεξηγηθεί.
___________________________________________
ΑΠΟΚΡΕΜΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ
μια ερωτηση φιλτατε, χωρις παρεξηγηση: θα κατεβαινατε εκεινη την μερα?
ειτε με μαγιω, ειτε με κρανη και σχοινια?
εχω υψοφοβία, έχω κλειστοφοβία, κάνω σπηλαιολογία
Γιάννης Τριανταφύλλης - Φ.Ο.Σ.
Άβαταρ μέλους
giorgos
Active Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Τετ Μαρ 23, 2005 11:12 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από giorgos »

Καλησπέρα
Παρακολουθώ τη συζήτηση και αποφάσισα να σας πω την άποψή μου. Το μόνο που αισθάνομαι διαβάζοντας τα παραπάνω είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Κανονικά το θέμα θα έπρεπε να μεταφερθεί στις αντιλογίες, αλλά το αφήνω εδώ για ξαναδιαβάσετε τι έχετε γράψει ο καθένας και ελπίζω να αισθανθείτε την ίδια ντροπή με εμένα για όσα γράφονται τη στιγμή που θρηνούμε 7 θύματα και έναν αγνοούμενο…

Πριν συνεχίσει να γράψει κάποιος από κάτω καλά θα κάνει να σκεφτεί ότι στην παρούσα φάση έχουμε ομάδες διάσωσης και νεκρούς. Όλα τα άλλα μια τέτοια θλιβερή στιγμή είναι περιττά…
Εικόνα
HARDWARE: Τμήμα του υπολογιστή, το οποίο δέχεται τα χτυπήματά μας όταν το software παρουσιάσει πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
Νίκος Χαρίτος
Active Member
Δημοσιεύσεις: 640
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 18, 2005 3:50 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από Νίκος Χαρίτος »

Δυστυχώς συμφωνώ με το Γιώργο.

Θα παρακαλούσα κι εγώ να λείπουν οι αντιπαραθέσεις. ειδικά όταν τα γεγονότα δεν είναι απλώς νωπά αλλά ακόμα στην τελευταία φάση της εξέλιξής τους.

Μόνο ένα μπράβο σε όσους συνέβαλαν απο όπου κι αν προέρχονται, και όσοι συμβάλλουν ακόμα να ξέρουν οτι είμαστε νοερά κοντά τους.
xaris
Active Member
Δημοσιεύσεις: 251
Εγγραφή: Δευ Απρ 04, 2005 3:07 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από xaris »

giorgos έγραψε:Καλησπέρα
Παρακολουθώ τη συζήτηση και αποφάσισα να σας πω την άποψή μου. Το μόνο που αισθάνομαι διαβάζοντας τα παραπάνω είναι ΝΤΡΟΠΗ.

Κανονικά το θέμα θα έπρεπε να μεταφερθεί στις αντιλογίες, αλλά το αφήνω εδώ για ξαναδιαβάσετε τι έχετε γράψει ο καθένας και ελπίζω να αισθανθείτε την ίδια ντροπή με εμένα για όσα γράφονται τη στιγμή που θρηνούμε 7 θύματα και έναν αγνοούμενο…

Πριν συνεχίσει να γράψει κάποιος από κάτω καλά θα κάνει να σκεφτεί ότι στην παρούσα φάση έχουμε ομάδες διάσωσης και νεκρούς. Όλα τα άλλα μια τέτοια θλιβερή στιγμή είναι περιττά…

Γιώργο δε νομίζω ότι πρέπει να μπει στις αντιλογίες. Ίσως ήταν μια άτυχη στιγμή το μήνυμα του φίλου μας του Σούλη που δεν πρόσεξε ότι κανείς μα κανείς δεν έχει αναφέρει Σύλλογο αλλά ομάδες και μάλιστα τις δικές μας ομάδες τη Σπηλαιοδιάσωση και τη Διάσωση Φαραγγιών όπου συμμετέχουν όλοι οι Σύλλογοι ακόμα και άτομα από την Ε.Σ.Ε. που δεν είναι στη Σ.Ο.Ε.Το μπράβο που έχω γράψει παραπάνω είναι για όλους όμως. Και για την Ε.Ο.Δ. και την ΕΜΑΚ και για όλους όσους μετείχαν, μετέχουν και θα μετέχουν μέχρι να βρεθεί και ο τελευταίος αγνοούμενος.
Χάρης
Μέλος του Ομίλου Σπηλαιολογίας Ναυπλίου

ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ
ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΥΛΟΙ
H.U.E.
Άβαταρ μέλους
ΣΠΗΛΑΙΟΕΠΑΦΙΚΟΣ
Active Member
Δημοσιεύσεις: 415
Εγγραφή: Δευ Μαρ 28, 2005 8:13 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από ΣΠΗΛΑΙΟΕΠΑΦΙΚΟΣ »

:D ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ:

:arrow: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ 2007 :


Εικόνα Εικόνα Εικόνα




Εικόνα Εικόνα Εικόνα





Εικόνα Εικόνα
''Ο ΜΗ ΑΔΙΚΩΝ, ΟΥΔΕΝΟΣ ΔΕΙΤAI ΝΟΜΟΥ'' ΠΛΑΤΩΝ
Άβαταρ μέλους
ΣΠΗΛΑΙΟΕΠΑΦΙΚΟΣ
Active Member
Δημοσιεύσεις: 415
Εγγραφή: Δευ Μαρ 28, 2005 8:13 pm
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση από ΣΠΗΛΑΙΟΕΠΑΦΙΚΟΣ »

:D ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡHΣΗ ΣΑΣ : 8)

AΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''TA NEA'' ΠEMΠTH 31 MAIOY :




Εικόνα Εικόνα
''Ο ΜΗ ΑΔΙΚΩΝ, ΟΥΔΕΝΟΣ ΔΕΙΤAI ΝΟΜΟΥ'' ΠΛΑΤΩΝ
Άβαταρ μέλους
caspex
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 994
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 24, 2005 8:11 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από caspex »

Καλημέρα,

Προσωπικά, βρισκόμουν στα Λευκά Όρη της Κρήτης μαζί με τον Νίκο Πασπαλιάρη και τον Γιάννη Τριανταφύλλη του ΦΟΣ όταν συνέβει το μοιραίο αυτό περιστατικό. Και οι τρεις , το πληροφορηθήκαμε λοιπόν αργά και αισθανθήκαμε ατελειώτη λύπη για τα 8 παιδία... Ειλικρινά, αισθανθήκαμε να συμπασχουμε (και οι τρεις) με τους συγγενείς τους οποίους και θα ήθελα να συλυπηθώ... Τα νεότατα αυτά παιδία ήταν στο βουνό για να απολαύσουν την φύση, όπως κι εμείς (το ότι επέλεξαν μια ιδιωτική εταιρεία είναι αλλο θέμα, μάλλον άσχετο...) Όπως έγραψαν κι άλλοι πιο πάνω, θα μπορούσαν, να ήταν σύντροφοί μας στους συλλόγους... Είναι συγλονιστικό... Από αυτήν την οπτική, αισθάνθηκα σαν να έχανα "συγγενείς" μου...

Αυτό είναι το ένα κομμάτι...

Το άλλο, που με συγκίνησε εξίσου, ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών - των δικών μας ανθρώπων που έχουν ήδη αναφερθεί πιο πάνω και τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ...
Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να ψάχνεις για σωρούς "σε μέρη που είναι δεύτερα σπίτια μας", για να χρησιμοποιήσω την πιο πάνω φράση του Σούλη Αποκρεμιώτη... Να προσθέσω ότι ήταν επίσης μια αρκετά επικίνδυνη επιχείρηση...

Με αφορμή αυτό θα σχολιάσω λοιπόν κι εγώ τα εξής:
Και σήμερα επιχειρήσαμε μαζί (Σπηλαιοδιάσωση - ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ) σε μικτες ομάδες δειχνοντας ότι η συνεργασία είναι όχι μονο εφικτη, αλλα και ισως απαραιτητη. Πραγματικά χαιρομαι παρα πολύ όταν συνεργαζομαι με ανθρωπους που ειναι γνωστες, αλλα οχι με τα μυαλά στα κάγκελα.
Άγγελε, συμφωνώ και επαυξάνω. Το ίδιο αισθανθήκαμε κι εμείς!
Θα ήθελα ομως να σας πω οτι κατα την αποψη μου, ότι σε φαραγγι με τοσο πολύ νερό, δεν ειναι αρκετή η γνωση της τεχνικής των φαραγγιών. Το ποταμι σε αλλα σημεία ήταν σαν φαραγγι και σε αλλα σημεια ήταν σαν ποταμι κανονικό. Σε πολλά σημεία απαιτείται η χρηση σωσιβίου (με απελευθερωση) και σκοινι διασωσης που επιπλεει. Όλα αυτά τα γνωρίζει ενας εκπαιδευμενος καγιακερ ή οδηγός ραφτινγκ.
Το 1998 όταν πήρα τα πρώτα ερεθίσματα για Canyoning, ο Γάλλος τότε εκπαιδευτής μου (στην σπηλαιολογία) μου έλεγε ότι το Canyoning έχει πάρα πολλά κοινά με το καγιάκ και το Hydrospeed παρά με την σπηλαιολογία. Βέβαια, τα ίδια έμαθα στην συνέχεια και από τον Γιώργο Ανδρέου (του ΕΣΕΦ), όμως για πρωτη φορά είχα την ευκαιρία να τα διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια, κατεβένοντας το ποτάμι μαζί σας.
Θα ειχα να προτεινω καποια απο τα παιδια της σπηλαιοδιασωσης να παρακολουθησουν καποια εκπαιδευση για διασωση σε αγρια νερα (πχ rescue3), ωστε να γινεται ακομα πιο ασφαλής καποια παρομοια περιπτωση επιχειρησης.
Νομίζω ότι η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας θα πρέπει να αξιολογήσει αυτήν την πρόταση, η οποία μου φαίνετε αρκετά θετική.
Κώστας Αδαμόπουλος
______________
Ανοικτό Σπηλαιολογικό Εγχειρίδιο
Άβαταρ μέλους
haris
Active Member
Δημοσιεύσεις: 496
Εγγραφή: Σάβ Νοέμ 19, 2005 6:27 pm
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από haris »

Άκουσα στο ράδιο ότι τώρα που κατέβηκε η στάθμη των νερών, ετοιμάζονται ομάδες για να ψάξουν για τον τελευταίο αγνοούμενο.
Άβαταρ μέλους
elena
Active Member
Δημοσιεύσεις: 1068
Εγγραφή: Τετ Μαρ 23, 2005 12:23 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από elena »

Έχει ενημερωθεί ο ΕΣΕΦ και η ΣΟΕ για τη νέα αυτή επιχείρηση.
Γνωρίζει κανείς να μας πει εάν θα συμμετέχει κανείς από μας;
:coffee: Έλενα Λάλου :speleo:
.....
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου....
Άβαταρ μέλους
Antzoulis
Active Member
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Κυρ Απρ 02, 2006 9:39 am
Τοποθεσία: 37*57'08''N 23*42'33''E
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Antzoulis »

Eχουμε περισσοτερες πληροφοριες?
kofinas
Active Member
Δημοσιεύσεις: 94
Εγγραφή: Δευ Μάιος 09, 2005 1:06 pm
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kofinas »

Ο Αντιπρόεδρός μας Ηλίας Γρηγόρης που είναι υπεύθυνος της ΕΟΔ Λακωνίας είναι από το πρωί στο Λούσιο.
Αρχίσανε έρευνα κάποιοι φορείς. Δεν μίλησα μαζί του γιατί δεν έπιανε το τηλέφωνο εκεί.
Γιάννης Κοφινάς
http://www.gianniskofinas.com
Άβαταρ μέλους
giorgos
Active Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Τετ Μαρ 23, 2005 11:12 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από giorgos »

"Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε το μεσημέρι, στον Λούσιο ποταμό δίπλα σε γεφύρι στην περιοχή της Καρύταινας, για το οποίο οι αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για το τελευταίο άτομο από τους οκτώ εκδρομείς που έχασαν τη ζωή τους στο ποτάμι τον περασμένο Μάιο. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία - νεκροτομή και εξέταση DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως το πτώμα ανήκει στο νεαρό που αγνοείται. Υπενθυμίζεται ότι πριν έξι μήνες, 18 άτομα που είχαν πάει για εκδρομή στον Λούσιο ποταμό, παρασύρθηκαν από νερά και λάσπη κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και αναρρίχησης στις όχθες του ποταμού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του οχτώ άτομα και να διασωθούν τα υπόλοιπα δέκα."

Πηγή: http://news.ert.gr/c/11/358261.asp
Εικόνα
HARDWARE: Τμήμα του υπολογιστή, το οποίο δέχεται τα χτυπήματά μας όταν το software παρουσιάσει πρόβλημα
Άβαταρ μέλους
mamouni
Active Member
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 04, 2005 3:55 pm
Τοποθεσία: Άθηνα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mamouni »

Πέρασε κι όλας μισός χρόνος;
Όλο λάδι-λάδι... και τηγανίτες τίποτα!
Απάντηση